top of page

KAUNEVE - TARINA KAUNEUDESTA JA VASTUUSTA

etusivu_edited.jpg

Kauneve syntyi halusta muuttaa maailmaa. Muuttaa paremmaksi paikaksi ihmisille, eläimille ja luonnolle.

Edes hieman, edes yhdestä maailman nurkasta.

 

Kauneve syntyi halusta luoda jotain kaunista. Jotain, mikä hektisessä vaatimusten täyttämässä arjessa saa pysähtymään ja kokemaan kauneutta ja mielihyvää pienissä asioissa. Jotain, minkä pysähtymisen hetkellä

tietää olevan hellä myös ympäristölle.

 

Kauneven missio onkin muuttaa maailmaa vähän kauniimmaksi ja vähän vastuullisemmaksi.

Kauneve ei halua valloittaa koko maailmaa, vaan se on pienten ja tarvitsevien puolella.

Polkuni Kauneven yrittäjäksi - Tekstiilisuunnittelija Tiina Taivainen

Rauma on kotikaupunkini ja Vanha Rauma oli kiinteä osa lapsuuttani ja nuoruuttani. Kauneven nimi tuleekin rauman murteesta ja sen merkitys on ”kauniimpi”.

 

Kuljin joka päivä kouluun Vanhan Rauman läpi. Rakastin vanhan kaupungin tunnelmaa, sen kapeita kujia, mukulakivikatuja ja talojen koristeellisia yksityiskohtia. Kasvoin historian keskellä ja opin kunnioittamaan perinteitä ja patinan kauneutta. Inspiraationi hakeutuukin helposti menneisiin aikoihin ja ajan kuluttamiin pintoihin.

TT4.jpg

Kun olin lapsi, isoäitini kasvatti lampaita omalla maatilallaan. Häneltä opin kunnioittavan ja huolehtivan suhtautumisen luontoon ja eläimiin sekä rakkauden käsityöihin. Isoäiti otti minut usein mukaan maatilan töihin ja hoitamaan lampaita. Muistan elävästi, miltä tuntui, kun karitsa hamusi sormiani etsiessään maitopulloa, ja miltä tuntui upottaa käsi lampaan pehmeään ja hieman rasvaiseen villaan. Ja villan tuoksu – se on ikuisesti tallentunut mieleni sopukoihin. Laadukkaan villalangan tuoksu vie minut aina takaisin lapsuuden hetkiin lampaiden luokse.

Lapsuuden ja nuoruuden maailmat ja luovat harrastukset jäivät taka-alalle, kun kiinnostus muihin kulttuureihin ja kieliin sekä maailmanparannusvietti veivät minut yliopisto-opintoihin ja lopulta työskentelemään maahanmuuttajateemojen parissa. Kaipuu luovuuteen, käsitöihin ja kauneuteen kyti kuitenkin sisälläni ja lähdin tavoittelemaan toista unelmaani muotoilijana ja luovan alan yrittäjänä.

 

Kauneve sai alkunsa muotoilun opintojen aikana vuonna 2013. Kauneve syntyi halustani luoda jotain kaunista ja vaikuttaa sillä ympäröivään maailmaan. Kauneve oli minulle vastaus oman paikkani etsintään. Siinä yhdistyvät luovuus ja taiteet, vastuun kanto ympäristöstä ja ihmisistä, hyvän tekeminen ja välittäminen – sekä villa. Kauneve on oma nurkkani tässä maailmassa, jostä käsin voin vaikuttaa, että maailma muuttuu paremmaksi paikaksi.

bottom of page