top of page

NO COMPROMISES. PURE NORDIC DESIGN.

PA051164.jpg

No compromises. Pure Nordic Design.

Se tarkoittaa, ettei Kaunevella tingitä mistään. Ei laadusta, ei ulkonäöstä, ei vastuullisuudesta.

Ahma, Ilves, Naali, Sopuli.

Ne ovat pohjolan eläimiä, mutta myös Kauneven tuotteiden nimiä.

Nimet ovat kunnianosoituksia näille eläimille ja niiden kyvylle sopeutua pohjolan kylmään ja karuun ilmastoon.

Kauneven neuleet on suunniteltu pohjolan vaativiin olosuhteisiin, ulkoiluun ja perheiden yhteisiin hetkiin.

Ne on tehty tuomaan hyvää oloa ja mieltä ja valmistettu puhtaista raaka-aineista

luontoa, eläimiä ja ihmisiä kunnioittaen.

Kauneven toiminta perustuu voimakkaasti vastuullisuuteen, kestävään kulutukseen sekä hyvän tekemiseen. Ne ovat asioita, joista Kaunevella ei laadun ohella tingitä.

 

Kaunevelle on tärkeää, että tuotteet ja niiden tuotanto eivät vahingoita ympäristöä; luontoa, eläimiä tai muita ihmisiä. Kauneven neuleet valmistetaan sertifioiduista luomulaatuisista luonnonmateriaaleista, jolloin materiaalin tuotanto kuormittaa mahdollisimman vähän ympäristöä, ja tuotteet ovat puhtaampia ja miellyttävämpiä myös käyttäjilleen. Tuotteiden laadukas ja kestävä materiaali sekä ajaton suunnittelu saavat ne kestämään aikaa ja käyttöä, mikä vähentää tekstiilijätteen määrää. Tuotanto tapahtuu Suomessa, jolloin kuljetuspäästöt ovat vähäisiä ja tuotanto eettistä.

 

Kauneven neuleet ovat mahdollisimman mukavia ja käytännöllisiä sekä samalla kauniita, joten ne tuovat fyysistä ja henkistä hyvää oloa käyttäjilleen. Myös käyttäjä kokee tekevänsä hyvää, kun valitsee kestävän ja vastuullisen tuotteen.

Yrityksen arvot kumpuavat Kauneven yrittäjän, Tiina Taivaisen, henkilökohtaisista arvoista ja taustasta: ”Olen kasvanut luonnonläheisessä perheessä ja herännyt ekologiseen elämäntapaan jo 90-luvulla. Sisälläni elää edelleen sama teinivuosien maailmanparantaja. Päädyttyäni muutamien mutkien kautta muotoilijaksi ja tuottamaan uusia käyttötavaroita, haluan niiden olevan ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavia ja osaltani vaikuttaa ihmisten kulutustottumuksiin.”

 

Vastuullinen kuluttaminen on yksi tärkeimmistä teemoista ilmastonlämpenemisen ehkäisemiseksi ja sen merkitys vain kasvaa tulevaisuudessa. Siksi Kauneve kannustaa kuluttajia ja muita yrittäjiä tekemään vastuullisia valintoja. Tinkimättömyys ja sinnikkyys näkyvät myös Kauneven yritystoiminnassa: yrittäjää motivoi hetkellistä menestystä enemmän pitkäjänteinen työ sekä mahdollisuus vaikuttaa ja tehdä jotain hyvää.

bottom of page